ONTDEK HET ZELF!

Veel scholen willen meer doen aan Wetenschap & Technologie (W&T) in hun lessen. In de praktijk blijkt het echter vaak lastiger, omdat ideeën, lessen of materialen ontbreken. Daar willen De Praktijk & HEIN! iets aan doen met ‘Ontdek het zelf!’ voor groep 1 t/m 8. ‘Ontdekt het zelf!’ biedt gebruiksklare lessen, zogenaamde ‘uitdagingen’ aan, waarin leerlingen met onderzoekend en ontwerpend leren aan de slag gaan en zelf oplossingen bedenken, bouwen en testen.

‘Ontdek het zelf’ is geadopteerd door TechYourFuture. De uitdagingen zijn voor de leerkracht makkelijk te gebruiken: leerdoelen, tijdsplan en een lijst benodigdheden zijn toegevoegd, evenals werkbladen (indien nodig) voor de leerlingen. We maken gebruik van eenvoudig te vinden, kosteloos materiaal.

Meedoen?

Vanaf april 2015 starten we met een tweede test fase van ‘Ondek het zelf”. Hiervoor zijn wij op zoek naar 20 basisscholen die het leuk vinden om ons te helpen. Als u meedoet aan de tweede test fase krijgt u de uitdagingen digitaal toegestuurd. Lijkt het u leuk om te helpen nieuw, goed onderwijs te ontwikkelen? Mail dan naar marieke@praktijk.nu en vermeld de klassen waarmee u wil meedoen. Mocht u vragen hebben, dan horen we het uiteraard ook graag.