Ontwerp mee tijdens de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is hét moment om aan de slag te gaan met wetenschap en technologie in uw klas. Jet-Net & TechNet helpt u daar graag bij. Het maakt niet uit wie u bent of waar u vandaan komt, iedereen kan worden wat hij of zij wil. Kinderboeken laten kinderen nadenken of fantaseren over beroepen, hebben ze bijvoorbeeld ooit nagedacht over een beroep in de techniek? Een boek kan ze helpen om een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. De Kinderboekenweek (6 t/m 17 okt 2021) heeft dit jaar weer genoeg boeken geselecteerd die helemaal aansluiten bij het thema ‘Worden wat je wil’. Als docent kunt u nog veel meer dan alleen het voorlezen van één van de boeken, u kunt er ook echt mee aan de slag.

Ontwerpboxen

Met de ontwerpboxen van Ontwerpen in de klas duikt uw klas namelijk volledig in het thema ‘Worden wat je wil’. U combineert de thematitels heel gemakkelijk met laagdrempelige en leerzame ontwerplessen én met de 7 werelden van techniek. Speciaal voor de Kinderboekenweek zijn wij een samenwerking aan gegaan met Ontwerpen in de Klas en bieden wij u nu een mooie actie aan: bestelt u 2 of meer ontwerpboxen? Dan krijgt u de 1e t.w.v. €44,95 helemaal gratis van ons! (Deze actie geldt per school, zo lang de voorraad strekt. Bekijk alle actievoorwaarden.U bestelt de ontwerpboxen hier.

Waarom de ontwerpbox?

Door iemand uit een boek te helpen met het oplossen van een probleem, voelen kinderen zich meer betrokken en groeit hun plezier in lezen. Zo worden kinderen gemotiveerde lezers, creatieve denkers en probleemoplossers. Wat zijn de voordelen voor u als leerkracht? U gaat direct aan de slag, duikt volledig in de 7 werelden van techniek, verrijkt en verdiept een boek én verlaagt de werkdruk voor uzelf.

Wat zit er in de ontwerpbox?

Iedere ontwerpbox bevat een leshandleiding, presentatie en genoeg materialen voor 32 kinderen. Iedere ontwerpbox heeft een koppeling met één van de 7 werelden van techniek. U kunt kiezen uit vier ontwerpboxen, bij vier thematitels (die apart te bestellen zijn) van dit jaar:

 • De ontwerpbox ‘Kunstenaar’, voor leerlingen van 3-6 jaar bij het boek Dit is voor jou van Sanne te Loo
  • Past bij de wereld Ontwerp, Productie & Wereldhandel
 • De ontwerpbox ‘Dokter’, voor leerlingen van 6-8 jaar bij het boek Dokter Vos van Daan Remmerts de Vries
  • Past bij de wereld Mens & Gezondheid
 • De ontwerpbox ‘Superheld’ voor leerlingen van 8-10 jaar bij het boek Handboek voor Superhelden deel 1 van Elias en Agnes Vahlund
  • Past bij de wereld High-Tech & Science
 • De ontwerpbox ‘Beroepen’ voor leerlingen van 10-15 jaar bij het boek Van Boswachter tot YouTuber van Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker
  • Past bij alle 7 werelden van techniek

Bestelt u hier direct de ontwerpboxen