Thuisblijven in de herfstvakantie? Kinderen (7-12jr) gaan liever naar de universiteit!

Vanaf 16 oktober 2016 kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar hun herfstvakantie doorbrengen op het Science Park van Amsterdam. Dit is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Vinea Vakanties en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Door hun krachten te bundelen in het Science Herfstkamp, willen zij kinderen laten ervaren hoe leuk en interessant wetenschap en techniek kan zijn.

Science kamp

Wetenschap en techniek worden deze herfstvakantie leuk en toegankelijk gemaakt door Vinea Vakanties en de Universiteit van Amsterdam. Samen organiseren zij een uniek Science kamp voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Op kamp kruipen de kinderen in de huid van een spion, leren ze robots programmeren, gaan ze hun eigen 3D-film maken, bezoeken ze NEMO, leren ze alles over de werking van katrollen en ervaren de functie ervan zelf op de klimmuur. Overdag zijn de kinderen op het Amsterdam Science Park, overnachten doen ze in eco-cabins op Camping Zeeburg. Ook daar is de science voelbaar: toepassingen uit de wetenschap worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de kinderen warm kunnen slapen op een milieuvriendelijke manier: vloerverwarming en een grasdak zorgen voor een natuurlijke regulering van de temperatuur.

Wetenschep en techniek is leuker dan je denkt

De Universiteit van Amsterdam hecht er veel waarde aan om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en techniek. In een maatschappij die in een steeds sneller tempo verandert en die behoorlijk complex is, geeft wetenschap en techniek handvatten aan kinderen om alle nieuwe uitdagingen en vragen waar ze voor komen te staan het hoofd te bieden. Dat wetenschap en techniek leuker is dan de meeste mensen denken, bewijst de UvA met hun succesvolle dagprogramma’s die ze eerder dit jaar met VHTO organiseerden voor kinderen uit de regio. In Vinea Vakanties heeft de UvA de juiste partner gevonden om ook de rest van Nederland te bedienen. De UvA werd ook getriggerd door hun eigen medewerkers. Zij merkten namelijk dat de herfstvakantie een lastige periode is voor ouders die doorgaans werken terwijl hun kinderen vrij zijn. Met de Science kampen in de herfstvakantie kunnen kinderen op een leuk en leerzaam kamp, zonder dat het ouders vakantiedagen kost.

Kinderen willen zich steeds jonger ontwikkelen

“Wetenschap en techniek wordt steeds populairder onder kinderen en jongeren. Kijk maar naar de komst van programma’s als Galileo, Mythbusters en Checkers op televisie. Wij waren op zoek naar een goede partner om samen in te spelen op die ontwikkeling. Die hebben we gevonden in de UvA en het Science Herfstkamp is het resultaat hiervan.”, aldus Hugo Mensink, directeur van de reisorganisatie. “Daarnaast sluiten we met dit herfstkamp goed aan op veranderingen in de maatschappij. Kinderen willen steeds meer leren en al op vroege leeftijd jezelf ontwikkelen wordt steeds belangrijker gevonden door ouders. Plezier maken terwijl je iets leert, dat is serious fun!”.

Over Vinea Vakanties

Vinea is al 65 jaar de specialist in vakanties voor jeugd en jongeren in de leeftijd van 7 tot en met 19 jaar. Vinea begon met zeilkampen, maar heeft inmiddels een breed aanbod kampen waarbij kinderen gaan survivallen, zeilen, surfen, paardrijden, dieren verzorgen, backpacken, wintersporten, hun Engels verbeteren of op strandvakantie gaan. Een compacte leeftijdsgroep, gezamenlijk activiteiten ondernemen en spetterende avondprogramma’s zijn de ingrediënten voor een topvakantie. Vakanties met Vinea staan garant voor een krachtige combinatie van ontwikkeling en plezier, veel aandacht voor groepssfeer en de gedreven en gepassioneerde Vinea-reisleiders.

Over de Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten in Europa, een moderne universiteit met een lange en rijke geschiedenis (sinds 1632). Oftewel, een intellectueel knooppunt in de wereld met vijfduizend medewerkers, dertigduizend studenten en honderd verschillende nationaliteiten. Via samenwerking verbonden met duizenden onderzoekers en honderden private en publieke instellingen in binnen- en buitenland. Een internationaal georiënteerde universiteit, passend bij het karakter en de historie van de stad Amsterdam: onafhankelijk, innovatief en betrokken. Voor meer informatie kijk je op www.uva.nl.

Wilt u meer informatie over het programma, klik dan hier.