Walibi Techniekdag voor basisonderwijs Lelystad

Op dinsdag 23 september 2014 vond de tweede editie van de Walibi Techniekdag plaats. In totaal bezochten 450 basisschoolleerlingen uit Lelystad de Techniekdag. Net als bij de eerste editie van de Techniekdag – die gericht was op middelbaar onderwijs – is het doel om techniek op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen bij jongeren.

De dag werd georganiseerd voor het basisonderwijs in Lelystad door MBO College Lelystad en ISG Arcus Vakcollege Techniek (in samenwerking met Walibi Holland). “We vinden het belangrijk om jongeren op een speelse manier te laten zien dat techniek niet alleen leuk is, maar ook heel erg breed”, zegt Hans Overbeek, manager opleidingen bij MBO College Lelystad. “Tijdens deze dag laten we leerlingen van het basis onderwijs en hun ouders op een bijzondere manier kennis maken met techniek. De technische afdeling van Walibi Holland heeft vorig jaar al laten zien dat ze jongeren een schitterend beeld kunnen geven van wat er allemaal op technisch gebied gebeurt binnen een attractiepark. Het leuke voor de scholieren is, dat ze niet alleen hoeven te kijken en luisteren maar ook zelf allerlei opdrachten mogen uitvoeren”.

Activiteiten

De leerlingen gingen op verschillende manieren aan de slag met techniek. Zo keken ze mee met de technische professionals van Walibi Holland en kregen ze verschillende demonstraties. Een leuk onderdeel in het ochtendprogramma was de demonstratie ‘redden op hoogte’. Daarnaast gingen de leerlingen ook zelf aan de slag; het zelf ontwerpen van een achtbaan. In de middag werd er een interactieve rondleiding langs verschillende attracties van Walibi georganiseerd. Ook kregen ze een kijkje achter de schermen bij een van de Haunted Houses (loopspookhuis), waar ontzettend veel techniek bij komt kijken. Uiteraard gingen de leerlingen zelf ook nog even de attracties in! Kortom, een leerzame en vooral spannende dag waar de leerlingen met eigen ogen mochten zien dat techniek veelzijdig en vooral heel leuk kan zijn.

Bron: RTVAlmere