Your Turn: ontwerp een buitenles

Met de gloednieuwe leshandleiding ‘Ontwerp een buitenles’ kunt u uw leerlingen zelf ideeën voor een buitenles laten bedenken. Dit lespakket is bedoeld voor de bovenbouw van het primair onderwijs en is ontwikkeld door ontwerpers en onderwijskundigen van TU Delft, in samenwerking met Jantje Beton.

De eerste scholen hebben het lespakket ‘Ontwerp een buitenles’ al succesvol toegepast en nu is het voor iedereen gratis beschikbaar. Het lespakket bevat stap voor stap instructies, creatieve werkvormen, ondersteunende PowerPoints en leerling-materialen. Voert u de volledige lessenserie uit of kiest u een paar prikkelende werkvormen? Laat u ze voor de eigen klas ontwerpen of juist voor een jongere groep? Het kan allemaal, en het resultaat is een buitenles, ontworpen door uw eigen leerlingen.

Het lespakket is onderdeel van de nieuwe serie ontwerplessen ‘Your Turn– aan de slag als echte ontwerpers’. Your Turn bevat een groot aantal nieuwe werkvormen voor ontwerpend leren waarmee leerlingen belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden: empathie, creativiteit en communicatie ontwikkelen. Bijvoorbeeld vloggen over de omgeving, voorwerpen magische eigenschappen geven of met een handig visueel middel – het keuzekruis – ontdekken welk buitenles idee super creatief is en het verdient om uit gewerkt te worden.

Op deze website zijn de lessen gratis te downloaden.