Your Turn op You Tube – aan de slag als echte ontwerpers

In acht korte filmpjes voor kinderen tussen 8 en 14 jaar leggen basisschoolleerlingen in eigen woorden uit hoe je ontwerpend leren aanpakt. Vernieuwende werkvormen komen stap voor stap in beeld: vloggen over je omgeving of het gebruiken van een keuzekruis om samen te bedenken welk idee origineel is en de moeite waard om uit te werken.

De filmpjes zijn in het kader van de innovatiespots gemaakt door leerlingen van de Eerste Westlandse Montessori School Monster en zijn onderdeel van de nieuwe serie ontwerplessen ‘Your Turn– aan de slag als echte ontwerpers‘. Your Turn bevat een groot aantal nieuwe werkvormen voor ontwerpend leren waarmee leerlingen belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden: empathie, creativiteit en communicatie ontwikkelen.

Alle werkvormen zijn ontwikkeld tijdens het NRO/NWO onderzoeksproject Co-design with Kids van de TU Delft en partners. De filmpjes zijn bedoeld voor leerlingen en leerkrachten die aan de slag willen met ontwerpend leren en gefinancierd door het Expertise Centrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland en het Wetenschapsknooppunt TU Delft.

Bekijk de filmpjes!

Kies je vak

Omgevingsvlog

Omgevingsvlog ordenen

Omgekeerde brainstorm

Plaatjesbrainstorm

Keuzekruis

Feedback die inspireert

Videostrip