Zomerse techniekuitjes: dichtbij huis techniek ervaren!

Deze zomer lekker op pad in eigen land met de kinderen? Er is genoeg leuks en leerzaams te beleven! Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan een echte steenkolenmijn, het Science Centre van de TU Delft of Neeltje Jans? Wij zetten de leukste technische uitjes voor deze zomer voor u op een rij!

De Uitvindfabriek, Breda

Buiten spelen midden in de stad, het kan bij de Uitvindfabriek! Naast films en workshops in de oude fabrieksruimte kunnen kinderen losgaan op het buitenterrein van de voormalige snoepjesfabriek. Ga skelteren, hutten bouwen, spelen met bijzondere muziekinstrumenten of probeer de nieuwe waterbaan! Plan hier uw bezoek.

Steenkolenmijn, Valkenburg

Bezoek een echte kolenmijn en ga op zoek naar het zwarte goud! Bij Steenkolenmijn Valkenburg leert men alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers en wordt er een demonstratie van de indrukwekkende mijnbouwmachines gegeven, daarnaast ontmoet u echte mijnwerkers!

Deltapark Neeltje Jans, Oosterschelde

Bezoekt u de grootste stormvloedkering ter wereld in Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de indrukwekkende techniek ervan. Bezoek de stormvloedkering van binnen of ervaar het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier in de Delta Experience. En na afloop lekker het waterpark in!

Science Centre, Delft

Het Science Centre van de TU Delft biedt deze zomer de Science Experience! In twee uur tijd ontdekt u de Amaze Technology-tentoonstelling en de uitvindingen van de onderzoekers van TU Delft, u krijgt een interactieve demonstratie in één van de labs en u doet een familieworkshop voor jong en oud waarin u de hoogst mogelijke constructie bouwt of een afwasrobot maakt. Plan meteen uw bezoek!

LEGiOmuseum, Grootegast

900 m2 aan LEGO? Dat is terug te vinden in het LEGiOmuseum! Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO. Naast de mooiste bouwwerken, zoals de Martinitoren van Groningen, kunt u hier ook zelf lekker bouwen en spelen met LEGO.

Thuis aan de slag

Liever in eigen tuin aan de slag? Ook dat kan! Bijvoorbeeld met de proefjes van C3, lanceer bijvoorbeeld een raket met een bruistablet, ontdek wat zout met ijs doet of maak een ei doorzichtig. Veel is er niet voor nodig, met een paar huis-, tuin- en keukenmiddelen komt u een heel eind.

De proefjes toch liever uit handen geven? Organiseer dan een echt uitje in eigen tuin met Mad Science Nederland: Samen met een Mad Scientist gaan de kinderen aan de slag met uitdagende activiteiten. Leuk, wetenschappelijk en educatief! Maak bijvoorbeeld slijm of een eigen stuiterbal en maak het feest helemaal compleet met goodiebags en labjasjes. Dus verzamel die vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen en maak er een feestje van!