W&T café: Presentatie inspiratiemappen Onderzoekend en ontwerpend spelen bij ‘s werelds grootste oranje paprika kwekerij

Graag nodigen wij u uit voor een wel heel bijzonder W&T café op 17 juni 2020 bij Agriport. U krijgt een exclusief kijkje in het bedrijfsleven van een prachtig glastuinbouwbedrijf waar op duurzame en milieuvriendelijke wijze de lekkerste paprika’s worden geteeld. Na een bezoek aan de kassen maakt u kennis met de opbrengsten van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/ Flevoland. En als klap op de vuurpijl vindt de presentatie plaats van de inspiratiemappen ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’ voor de midden- en bovenbouw. Deze mappen zijn het vervolg op de succesvolle inspiratiemap voor de kleuters en staan bomvol laagdrempelige activiteiten, met gewone materialen om de nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen. Kortom, genoeg reden om af te reizen naar de kop van Noord-Holland!

Onderzoekend en ontwerpend spelen

Na het succes van de inspiratiemappen ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’ voor kleuters kon een map voor de midden- en bovenbouw niet uitblijven. De ontwikkelgroep is weer in de pen geklommen met als resultaat uitdagende activiteiten die eraan bijdragen dat kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren.

Deel 1. Inspiratiemap

Activiteiten die laten zien dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld hoeft te zijn! De praktische lesideeën hebben in de klas hun waarde bewezen en zijn zeer veelzijdig en breed in te zetten. Kortom, twee mappen vol praktische lesideeën, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Op bezoek bij ‘s werelds grootste oranje paprika kwekerij

De presentatie van de mappen vindt plaats bij ‘s werelds grootste oranje paprika kwekerij. Tijdens een rondleiding ontdekt u wat er allemaal gebeurt in die indrukwekkende kassen van Agriport, leert u over aardwarmte en hommels en krijgt u antwoordt op de vraag waarom datagiganten als Microsoft en Google zich vestigen in de kop van Noord-Holland. En natuurlijk proeft u de lekkerste paprika’s.

Na de rondleiding maakt u kennis met de opbrengsten van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/ Flevoland. En na een heerlijke maaltijd, bestaande uit – hoe kan het ook anders – paprikasoep, vindt de presentatie van de twee inspiratiemappen plaats en gaat u aan de slag met een aantal activiteiten uit deze map.

Programma

15.15 – 15.30 uur Verzamelen bij kwekerij Barendse-DC
15.30 – 18.00 uur Rondleiding met koffie, thee en lekkers
18.00 – 19.00 uur Maaltijd – paprikasoep en brood – tour langs projecten EWT
19.00 – 20.00 uur Presentatie van de map & aan de slag

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 17 juni 2020
Tijd: 15.30 uur tot 20.00 uur, verzamelen 15.15 uur
Waar: Kwekerij Barendse-DC, Agriport 611 (navigatie: Flevoweg/ Agriport), 1775 TK Middenmeer
Voor wie: Leerkrachten en schoolleiders basisonderwijs, pabostudenten en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en voor-en vroegschoolse educatie
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst

Aanmelden: Er is maar beperkt plek, dus meldt u snel aan via deze pagina