W&T café programmeren met Lego

Een tekort aan technisch geschoolde mensen heeft ertoe geleid dat de overheid in hun beleidsplannen voor de toekomst het woord techniek en technologie veel laat voorkomen. Centrale doel wat wordt gesteld is om meer kinderen te interesseren in techniek en technologie. Op het Oscar Romero is er veel ervaring met programmeren. In deze speciale editie van het W&T café zijn PO-leraren van harte welkom om op 18 maart 2020 bij het Oscar Romero de eerste stappen te zetten bij het leren programmeren.

Techniek op het Oscar Romero

In de brugklas kunnen leerlingen, naast een sportlijn en kunstlijn, kiezen voor de technologielijn. In deze extra lessen leren de leerlingen programmeren en ontwerpen. In de brugklas wordt gebruik gemaakt van LegoMindstorms en vanaf de tweede klas wordt gebruik gemaakt van de programmeerbare microchip, de Arduino.

Wat gaat u doen in het W&T café?

Tijdens het café zet u de eerste stappen bij het leren programmeren. De betekenis van verschillende programmeerbare blokjes komen aan de orde en u leert hoe deze te combineren tot een geheel waarbij de Legosteen iets functioneels gaat uitvoeren. Verder komen veel voorkomende bugs aan de orde. Niks is vervelender als het niet werkt en u er niet achter kan komen waaraan dat ligt!

Programma

15.15 –15.30 uur Inloop met koffie & thee
15.30 –17.30 uur Welkom, uitleg en vervolgens zelfstandig aan de slag met programmeren aan de hand van kleine opdrachten die centraal worden besproken
17.30 –18.00 uur Borrel

Download hier het programma.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 18 maart 2020
Tijd: van 15.15 tot 18.00 uur
Waar: Oscar Romero, Bouwsteen 1 in Hoorn
Voor wie: PO leraren in Noord-Holland en Flevoland
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.
Let op: er is plek voor maximaal 20 deelnemers

Aanmelden via dit formulier.