W&T cafés – Maak kennis met de inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend leren

We nodigen u uit om één van de drie W&T cafés bij te wonen, waarin wij de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend leren’ voor de midden-en bovenbouw presenteren. Ieder café heeft hetzelfde programma, welke begint met een introductie van de inspiratiemap en de visie daarachter. Vervolgens geeft Pauline van Vliet (Caleidoscoopfilm), ontwikkelaar van omgevingsgeschiedenisprojecten, een lezing over hoe kinderen op een nieuwsgierige, betrokken en creatieve manier de lokale geschiedenis onderzoeken. Zij geeft hierin voorbeelden van projecten die zij met basisscholen heeft uitgevoerd. Het café sluiten we af met een heuse proeverij, waarin u kennis maakt met de opbrengsten van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het EWT en gaat u zelf aan de slag met de activiteiten uit de inspiratiemap! Als klap op de vuurpijl ontvangt u een map, geheel gratis!

Programma

14.30 – 15.00 uur           Inloop met koffie & thee
15.00 – 15.20 uur           Presentatie inspiratiemap
15.20 – 15.45 uur           Lezing Onderzoek de lokale geschiedenis – Pauline van Vliet
15.45 – 16.30 uur           Proeverij
16.30 uur                        Borrel

Inspiratiemappen

Na het succes van de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’ voor kleuters kon een map voor de midden- en bovenbouw niet uitblijven. De ontwikkelgroep is weer in de pen geklommen met als resultaat uitdagende activiteiten die eraan bijdragen dat kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Activiteiten die laten zien dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld hoeft te zijn! De praktische lesideeën hebben in de klas hun waarde bewezen en zijn zeer veelzijdig en breed in te zetten. Kortom, een map vol praktische lesideeën, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Praktische informatie

Wanneer & waar:
30 september bij basisschool Golfbreker in Koog aan de Zaan
7 oktober bij basisschool De Benedictus in Heiloo
18 november bij basisschool De Meerpaal in Anna Paulowna
Tijd: 15.00 tot 16.45 uur met aansluitend borrel
Voor wie: Leerkrachten en schoolleiders basisonderwijs, pabostudenten en pedagogisch medewerkers van buitenschoolse opvang                            
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: Er is per W&T café plek voor 25 deelnemers, meldt u snel aan via deze pagina